Covid-19 / Pandemi Tedbirlerimiz DETAYLAR

- SANAT ESERLERİ, MİMARİ, DEKORASYON -

Geleneksel Türk ve yerel Kapadokya sanatının örnekleriyle döşediğimiz Cappadocia Estates Hotel’de eşsiz örneklerin yanısıra önemli Türk ressamlarının özel parçalarıyla da adeta bir sanat şöleni yaşamanızı amaçladık.

Eşsiz, sıradışı, özenli

Ortak mekanlar ve konuk odalarının herbiri, ebru, çini ve yazma gibi geleneksel dokuma ve sanat eserleriyle, el dokuması yöresel halılar, özel yapım ahşap işleri ve antika mobilya ve aynalarla benzersiz şekilde dekore edildi. Eskilerinden farksız, aynı tarz ve teknikle, mekana özel masif ahşaptan üretilen niş ve dolaplar, yine eskiden olduğu gibi canlı, yerel renklere boyandı. Bakır ve bronzdan üretilen özel yapım stilize Osmanlı armatürleri de, mekanların özgün dokusuna katkıda bulunmakta. Masif iroko tezgahlar ve volkanik taş yüzeyler banyolara ayrı bir zenginlik katıyor.

Mekanların tümü ayrı bir hikaye barındırmakta. Tarihi konağın misafir odası ve eski ahşap sedirler, ufak tefek dokunuşlarla hala ayakta. Konağın devasa ağılı kahvaltı salonu olarak hizmet veriyor. Duvarları olduğu gibi korunan kaya oyma eski güvercinlik ise artık konuk odası.

Dekorasyonda kullanılan geleneksel el sanatları ve eserler hakkında notlar;

Yazma ya da ahşap baskı teknikleri yarım yüzyıl önce neredeyse yok olmak üzereyken, Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun ellerinde yeniden hayat buldu. Geleneksel tekniklerle kumaşa aktarılan desenler kırsal yaşamdan alıntılar taşır, kadını eş ve anne olmanın yanısıra ailenin temel direği olarak betimler. Konuk odalarının dekorasyonunda kullanılan yazmalar, Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu'nun özel koleksiyonundan ve sınırlı sayıda üretilmiş örneklerdir.

Geleneksel ve özgün ebru örnekleri, günümüzün önde gelen ebru sanatçılarından Hikmet Barutçugil'e aittir. Sanatçı kendi adıyla anılan Barut tekniğinin de yaratıcısıdır. Barutçugil'in eserlerinden bazıları British Museum koleksiyonunda yeralmakta.

İç ve dış mekanlardaki dekoratif çiniler, yüzlerce yıllık Selçuklu ve İznik çinileri örnek alınarak, bire bir aynı teknik ve malzemeler kullanılarak üretildi. Objelerin bir kısmında görebileceğiniz yöresel desenler ise çömlek ustası Güray Tüysüz'e ait.